Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Támogatások - Pályázatok - Energiahatékonyság


Tájékoztatás a lakásfenntartási támogatás változásairól

A lakhatási támogatás változásai

Otthon Melege Program 2019

A program célja, hogy lehetőséget nyújtson a lakosság számára a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezetek és társasházak lakásainak fűtési rendszereinek felújítására, kapcsolódva az országos klímavédelemi programhoz, csökkentve az energiafogyasztást és az ebből eredő kiadásokat.

A támogatást a távfűtéssel ellátott lakásszövetkezet és társasházak vehetik igénybe, kizárólag ők nyújthatnak be pályázatot (692 és 593 Gazdálkodási formakóddal rendelkező szervezetek).

Az alprogram támogatási keretösszege kettőmilliárd forint, melyből a Dél-Dunántúli régió számára 185.400.000 Ft forrás áll a rendelkezésre.

A támogatás maximális mértéke lakásonként, maximum 350.000 Ft.

A pályázati kiírást és útmutató a http://tav2019.nfsi.hu weboldalon érhető el. A pályázatokat csak elektronikus úton lehet benyújtani 2019. szeptember 24. 10:00 órától. A pályázat végső határideje 2020. március 31.

A kiírással kapcsolatos kérdések, problémák esetén a tav2019@nfsi.hu e-mail címen tudnak segítséget nyújtani.

Reméljük minél többen csatlakoznak a pályázathoz, melynek elsődleges célja az energiahatékonyság javítása."Otthon melege" program 2017

A pályázati konstrukció tárgya, céljaA lakások elavult fűtés-, és melegvíz-ellátó rendszerei óriási energiaveszteséget, ezáltal többlet szén-dioxid kibocsátást okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, és emiatt gyakran kivitelezhetetlen magánszemélyek számára megfelelő támogatás nélkül. Jelen alprogram lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületekben,illetve társasházi lakásokban találhatóelavult gázkonvektorokcseréjévelhozzájáruljanak Magyarország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: Támogató), mint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutódja, újra megnyitjaa 2017. szeptember 29. napján határozatlan időre felfüggesztett, új gázkonvektorok felszerelésére irányuló, költséghatékony beruházások támogatására vonatkozóZFR-KONVEKTOR/2017kódszámúpályázati kiírást.

A pályázatkezelési feladatok ellátását továbbra is az NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft.(a továbbiakban: Lebonyolító) végzi.

A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az energiahatékonyság javítása. Az éghajlatváltozás növekvő kockázata miatt a környezetvédelmi beavatkozások egyik legalapvetőbb formája a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése. Ez nemzetközi kötelezettség számunkra, ami egyúttal a nemzeti érdek érvényesítését is jelenti.

Itt olvashatja az  Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatóját a pályázati feltételekről: Tájékoztató a pályázati feltételekről

További pályázati lehetőségek

Széchenyi 2020

Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Székhely/postacím: 7400 Kaposvár, Fő u. 65.

E-mail cím: info@kvf.hu

Telefon: +36-82/812-202

Széchenyi Programiroda

Kaposvári iroda

Az iroda munkatársai mindenben segítenek Önnek az uniós pályázatokkal kapcsolatban - a pályázatok kiválasztásától a beadásig. A projektötlet megfogalmazásától a pénzügyi elszámolás lezárásig a teljes folyamatot végigkísérjük.

Nyitva tartás: H-Cs 8-16:30, P 8-14

Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 7.

Telefon: +36-20/376-5377

E-mail: somogy@szpi.hu