Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Sajtó megjelenések

2019. október 11-én Társaságunk is csatlakozott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal országos rendezvényéhez, az Erőművek Éjszakájához. A KAPOSHŐ Kanizsai utcai Fűtőművét és az E.ON Gázmotoros Erőművét „testközelből” tekinthették meg az ide látogatók. Az eseményre különböző korosztályok regisztráltak, az óvodástól, a középiskolásig, egészen az idősebb generációig .

Az érdeklődők 14:00-tól egészen este 22:00-ig, hozzáértő munkatársaink segítségével járhatták körbe a fűtőmű egész területét. Működés közben vehették szemügyre a kazánokat, a nagyméretű szivattyúkat - melyek keringtetik az egész távfűtési vezetékrendszert -, a gázmotorokat, valamint az elektromos autóinkat is. A hozzánk látogatók érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, számos kérdéssel álltak elő, melyre kollégáink megpróbáltak minél kielégítőbb választ adni.

A célnak eleget téve megmutathattuk az embereknek, kollégáink nem mindennapi munkáját, hogy hogyan lesz meleg a lakásokban, valamint mi módon termeljük az áramot.

Köszönjük a bizalmukat és a részvételüket!

1

2

4

3

6

8

9

10

Médiamegjelenés:

Erőművek éjszakája

(forrás:kapos.hu)

Erőművek éjszakája Kaposváron is

Sikeres volt az erőművek éjszakája Kaposváron

(forrás: kaposvarmost.hu)


1..jpg2..jpg3..jpg


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJA KAPOSVÁRON IS

 

Kaposvár, 2019. október 1. - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakáját. Kaposváron a KAPOSHŐ Kanizsai utcai Fűtőmű és E.ON Gázmotoros Erőmű lesz látogatható.

A villamos energia és a távhő mindennapjaink elengedhetetlen energiaforrásai. Szinte nincs olyan tevékenységünk, amelyhez ne használnánk valamilyen formában az elektromosságot. Árammal működtetjük a háztartási eszközeinket, áramot használunk otthonaink és közintézményeink világításához és a közlekedéshez. Mindennapjaink kényelmét szolgálja a távhő is. Télen ez biztosítja a rendszerre csatlakoztatott lakások és közintézmények fűtését, illetve meleg víz előállítására is használható. Nap mint nap több ezren dolgoznak azért, hogy ezek az alapvető szolgáltatások biztonságosan, jó minőségben és megfizethető áron jussanak el háztartásainkba.

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának fontos célkitűzése, hogy ösztönözze a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználását. Ennek egyik oldala az, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a mindennapok során otthonainkban, közintézményeinkben hogyan takaríthatunk meg minél több energiát. A felhasznált energiát azonban elő is kell állítani, meg kell termelni. Ha tudatosan és takarékosan szeretnénk bánni energiaforrásaikkal, akkor jó, ha tudjuk azt is, hogy az energiát kik, hol, milyen eszközökkel és forrásokból, hogyan állítják elő.

2019. október 11-én 14 és 22 óra között országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve tematikus látogatóközpont nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, ahol ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők.

A résztvevő erőművek között megtalálhatók a helyi melegvíz- és távhőszolgáltatást biztosító városi fűtőművek és hőközpontok, valamint az ország villamosenergia-ellátásáért felelős, fosszilis energiaforrásokat, biomasszát, vízenergiát, atomenergiát felhasználó nagy létesítmények is. Az érdeklődők megtekinthetik az áram, a távfűtés és a meleg víz előállítását biztosító, sok esetben gigantikus méretű berendezések működését és az energiaellátás folyamatos és biztonságos fenntartásáért dolgozó szakemberek napi munkáját is megismerhetik.

A MEKH és a csatlakozó erőművek által szervezett Erőművek Éjszakáján a látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be az erőművek és a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

A program célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a villamos energia és a távhő előállításának műszaki hátterével, érdekességeivel, az alapvető műszaki folyamatokkal és berendezésekkel. Az esemény ugyanakkor találkozási pont lehet az energiatermelés, mint szakma iránt érdeklődő pályakezdő szakemberek és a leendő munkáltatók között.

Erőművek Éjszakája Kaposváron

A KAPOSHŐ Kanizsai Utcai Fűtőműve hőt- és villamos energiát termel, amivel 7166 lakossági és 306 egyéb fogyasztót lát el. A hőtermelés forróvizes kazánokkal, a kapcsolt energiatermelés gázmotorokkal történik.

A látogatók betekintést nyerhetnek a hő- és a villamosenergia-termelés folyamatába, megismerkedhetnek a távfűtési rendszer technológiájával. A vendégeket végig vezetik a fűtőművön, és megmutatják a CNG és elektromos töltőállomást is. Az érdeklődők működés közben láthatják a kazánokat, gázmotorokat és kipróbálhatják az elektromos járműveket.

Az E.ON országosan három erőművét nyitja meg a látogatók előtt az Erőművek Éjszakáján, Kaposvár mellett Szombathelyen és Debrecenben várják az érdeklődőket. A kaposvári erőmű négy darab, egyenként 1100 kW villamos teljesítményű 16 hengeres gázmotorból áll, amelyek villamos- és hőenergiát termelnek füstgáz hőcserélők segítségével. Az egyenként 16 tonnás motorok lökettérfogata 69.000 cm3, tehát kb. 50 átlagos autónyi motor dolgozik egy-egy gázmotorban.

A látogatók az Erőművek Éjszakája keretében betekintést nyerhetnek a gázmotoros erőmű működésébe, a gázmotorok működésének alapjaiba. Megtapasztalhatják a gázmotorok méreteit, megismerkedhetnek a hő- és villamosenergia termelés alapjaival és gyakorlati jelentőségével.

Az érdeklődők olyan a városlakók számára ritkán, vagy egyáltalán nem látható létesítményeket ismerhetnek meg, ahol Kaposvár energetikai értelemben vett szíve dobog a fűtőmű és az E.ON 0-24 órás együttműködésének köszönhetően. A telephelyről, mint egy érhálózaton a távvezetékeken keresztül jut el az áram, a melegvíz és a fűtés a lakásokba és a közintézményekbe az egész városba, így szolgáltatva nap mint nap a szükséges energiát.

A kaposvári helyszínekre a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon lehet regisztrálni.

A Kaposváron látogatható helyszín címe:

KAPOSHŐ Kanizsai utcai Fűtőmű és E.ON Gázmotoros Erőmű

7400 Kaposvár, Kanizsai u. 27.

Holnap: www.eromuvekejszakaja.hu

Facebook: https://www.facebook.com/eromuvekejszakaja/

 
További információ:

E.ON Hunária Zrt.:                                KAPOSHŐ:
Varga Ivett, szóvivő                              Zanatyné Uitz Zsuzsanna, távfűtési műszaki vezető
+36 30 827 4913                                 +36 30 927 9377
ivett.varga@eon-hungaria.com

erőművek é..jpg

erőművek é. 3..jpg

erőművek é. 2..jpg

Médiamegjelenések:

erőművek.PNG

(forrás: kaposextra.hu)


Erőművek éjszakája Kaposváron

Sikeres volt az erőművek éjszakája Kaposváron

(forrás: kaposvarmost.hu)

50 éves a kaposvári távfűtés

Így jut el a távhő melege a lakásunkba

Távhőszolgáltatás Napja - A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Konferenciája
"A kaposvári távhőszolgáltatás története"

"50 éves a kaposvári távfűtés"

"50 éves a kaposvári távfűtés"

"50 éves a kaposvári távfűtés"

"Faültetéssel ünnepelték a kaposvári távfűtést"

"Tánccal is ünnepeltek"

"Flashmob a Kossuth téren"


forrás: kapos.hu, KaposPont, kaposvarmost.hu, youtube.com
Helyezettek:

1. Kaposvári Festetics Karolina Óvoda ( Napsugár csoport ) (fotó)

2. helyezett: Kiss Noémi (fotó)

3. helyezett és közönségdíjas: Tóth Zsombor (fotó)

Honlapunk KÉPEK - Fotópályázat 2018 rovatában megtekinthetők a kiállított pályamunkák.


Díjazták a távhőszolgáltató fotópályázatának nyerteseit:
http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2018-04-13/dijaztak_a_tavhoszolgaltato_fotopalyazatanak_nyerteseit.html

Távhő művész szemmel:
http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/04/13/tavho-muvesszemmel.html

Hosszú távú célokat is szolgál az energetikai fejlesztés:
https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/hosszu-tavu-celokat-is-szolgal-az-energetikai-fejlesztes-1022723/

Melyik fotó legyen a közönségdíjas?

Otthon melege fotópályázat.jpg

Otthon melege fotópályázat

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/kornyezettudatos-futesre-valt-kaposvar-985303/

http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/03/06/fotozasra-buzdit-a-tavhoszolgaltato.html

http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2018-03-06/fotopalyazatot_hirdetett_a_kaposvari_tavhoszolgaltato.html


Bővül, korszerűsödik és zöldebbé válik a távhőrendszer Kaposváron

Két projekt során, több mint 3 milliárd forintból korszerűsíti távhőhálózatát Kaposvár. A tervek szerint 2019 szeptemberére, októberére megújulnak a régi, elhasználódott távvezetékek, újak épülnek, bővül a fogyasztók köre, és a károsanyag-kibocsátás csökkenésén túl, két, régi hőközpont is megújul.

Mindemellett faapríték-tüzelésű biomassza-fűtőművet telepítenek, ami a megtermelt hőenergiát a távhőrendszerbe integrálja majd.

Bővül, korszerűsödik és zöldebbé válik a távhőrendszer Kaposváron
(Forrás: kaposvarmost.hu)

Kaposextra (2017.10.12)

Korszerű, energiahatékony és környezetkímélő lesz a somogyi megyeszékhely távfűtési rendszere - jelentette be szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

- A kaposvári távfűtési rendszer korszerűsítése és bővítése egy nagyon fontos állomása a 171 milliárd forintos Németh István Programnak, melynek célja az, hogy a kaposváriak jobban élhessenek - mondta el a mai sajtóeseményen Szita Károly polgármester.

3,4 milliárdből fejlesztik a kaposvári távhőszolgáltatást
(Forrás: kapos.hu)


Távhőszolgáltatás Napja a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt-nél

Távhőszolgáltatás Napja (videó)

IMG_9468_segítők2.jpg
Segítőink!

Segítőink


IMG_9483.jpg

IMG_9487.jpg

Futóversennyel ünnepelték a Távhőszolgáltatás napját a Városligetben
(Forrás: kaposvarmost.hu)

A Városligetben ünnepelték a távhőszolgáltatás napját
(Forrás: kapos.hu)

Kapospont hiradó 2017 április 12 szerda
(Forrás: kapos.hu)

Kilenc iskola diákjai versengtek a Városligetben
(Forrás: sonline.hu)

A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. idén is az általános iskolások bevonásával szeretné ünnepelni a Távhőszolgáltatás Napját.

Ebben az évben április 12-én, szerdán, rendezzük a Távhőszolgáltatás Napját a Kaposvári Városligetben. Ezúttal ismét 4. osztályos gyerekeket hívnánk meg egy délelőtti programra.

5 fős csapatokat várunk, (összesen 9 csapat), akik váltófutásban mérnék össze gyorsaságukat. A rendezvény érdekessége, hogy dolgozóink is részt vesznek 1-1 fővel a váltófutásban, ezzel is buzdítva a gyermekeket, valamint osztály többi tagját egy-egy kísérő pedagógussal is várjuk szurkolni. A program színvonalát, zenés tornával,  érdekes totó kitöltésével színesítenénk.

Természetesen - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a diákokat és az iskolákat is díjaznánk.

távhőnap_2017.pngKAPOSVÁR VÁROS NAPJA

„Kaposvár Város Szolgálatáért” kitüntetést kapott a távfűtési rendszer fejlesztésében játszott szerepéért Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. műszaki vezetője.

KAPOSVÁR VÁROS NAPJA (kaposvarmost.hu)

kitüntetés1.jpg


kitüntetés2.jpg

(Forrás: kaposvarmost.hu)


Távhőszolgáltatás Napja a kaposvári fűtőműben

2016. április 15-én nyolc különböző általános iskolából, csapatonként 8 főből álló 4. osztályos tanulóknak szerveznek gyakorlati és elméleti vetélkedőket a kaposvári fűtőmű, illetve a kazánház mögötti park területén.

Az elméleti feladatokhoz kapcsolódva, az április 15-ét megelőző napokban ezen iskolákhoz látogatnak el a kaposvári távhőszolgáltató munkatársai, hogy egy környezetóra keretén belül beszélgessenek a diákokkal a távhőszolgáltatásról, mint környezetbarát fűtési megoldásról, valamint a környezettudatos gondolkodásmódról és annak fontosságáról.

Kaposvári Távhőnap 2016


DSC_0014.JPG

DSC_0017.JPG

Interaktiv óra a környezetvédelemért
(http://www.kapostv.hu)

Leizzadtak a diákok a Távhőszolgáltatás Napján
Hiradó 2016 április 15 péntek
(http://kapos.hu)

Vetélkedőkkel ünnepelték a Távhőszolgáltatók Napját
(http://kaposvarmost.hu)

Távhőszolgáltatók Napja: nyolc iskola diákjai versengtek a hőközpontnál Kaposváron
(Somogyi Hírlap)Elektromos autót vásárolt a távhőközpont

Elektromos autót vásárolt a Távhőközpont

Kedden állította forgalomba új, környezetbarát elektromos autóit a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. A helyben termelt energiával töltött elektromos autók legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy károsanyag-kibocsátásuk nulla.

A korábbi diesel motoros gépjárművek évi 950 ezer forintos üzemanyagköltségével szemben, az új autók ennek 20%-át emésztik fel a helyben termelt energiának köszönhetően, hiszen az energiát két gázmotorral állítják elő. A zöld rendszámos gépjárművek egy töltéssel 170 km távolságot tudnak megtenni, ezért a városon belüli közlekedésre kiválóan megfelelnek. A 32%-os kedvezménnyel vásárolt autók teljes költsége 13 millió forint volt.

GER_9889.JPG

GER_9900 autó Horváth Tibor műszerész.JPG

GER_9919.JPG

GER_9949.JPG

GER_9957.JPG

GER_9971 autó Haraszti Árpád villamosságszerelő.JPG


Rendhagyó fizikaóra a hőközpontban

Március 6. és 28. között idén is kinyitják a távhőközpont kapuit az érdeklődő diákok előtt, és az üzem bejárása után egy rendhagyó fizikaóra keretében megdöbbentő kísérleteket mutatnak be az érdeklődő diákoknak és pedagógusoknak.

Rendhagyó fizika óra a hőközpontbanFlashmobbal ünnepelték a távhő napját

Villámcsődülettel ünnepelték március 6-án a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapot és a Távhőszolgáltatók Napját felső tagozatos általános és középiskolás diákok a Kossuth téren.

A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. az élményalapú, közösségi programokon keresztül szeretné felhívni a fiatalok figyelmét erre a napra, és ezzel együtt megismertetni velük a távhőellátás gazdasági, környezeti és társadalmi hasznát.

Flashmobbal ünnepelték a távhő napját

Villámcsődület a Főtéren (Kapos TV)Nagy durranással és ismeretterjesztő programokkal készül péntekre, a távhő napjára a Kaposvári Vagyonkezelő Távfűtési üzeme.

2015. március 6. 10:37

Arról, hogy mióta emlékeznek meg erről a napról, miért hívták életre és pontosan milyen látványos műsorral várják a kaposváriakat, Sáska Annamari kérdezte Zanatiné Uitz Zsuzsannát, a távfűtési üzem vezetőjét.

Távhő napja


Akár már hétfőn melegek lehetnek a radiátorok a kaposvári távfűtéses lakásokban. Ha a társasház kéri, a szolgáltató bekapcsolja a fűtést.

KAPOSPONT Híradó 2014. szeptember 11.


Fogyasztónként átlagosan 16 ezer forintot fizet vissza a távhőszolgáltató Kaposváron. Az enyhe téli időjárás miatt kevesebb fűtést vettek igénybe a lakótelepeken élők.

Kapos TV Híradó 2014. július 28.


Meleg tél volt, jár vissza a fűtésköltségből


Sajtó megjelenések a 2014. március 6-án Nemzetközi Energiatakarékossági Világnappal egy időben rendezett Távhőszolgáltatók Napja alkalmából meghírdetett programsorozatról

Sajtótájékoztató

Beszélgetés a programsorozatról a Korzó magazinban


A távhőt népszerűsítik Kaposváron

Környezetismeret óra a Távhő üzemben

Energiamanók a fűtőműben

A távhőt népszerűsítik Kaposváron

Rendhagyó óra a csőrengetegben

A távhővel ismerkedtek a gyerekek


Március 6-i Távhő nap

Március 6. a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap, a Távhőszolgáltatók Napja

Rajzpályázat: "Az otthon melege"

Ünnepélyes díjátadó 2014. március 17.

Díjazottak:

Alsó tagozatos kategóriában:

1. Fenesi Dóra 1.b, Kisfaludy Utcai Tagiskola (kép)
2. Farkas Barnabás 3. osztályos tanuló, Benedek Elek Tagiskola (kép)
3. Szulman Virág Enikő 2. osztályos tanuló, Honvéd Utcai Tagiskola (kép)

Felső tagozatos kategóriában:

1. Nemes Gréta 5.b, Toldi Lakótelepi Tagiskola (kép)
2. Puska Dóra 6.b, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola (kép)
3. Kilic Kyra 7.b, Toldi Lakótelepi Tagiskola (kép)

Közönségszavazás nyertese:

Váldi Dominika 8.a, Toldi Lakótelepi Tagiskola (kép)


Honlapunk KÉPEK rovatában megtekinthetők a beérkezett pályamunkák.