Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Erőművek Éjszakája Kaposváron

2022-10-14

 

2022 október 28-án az Erőművek éjszakáján immár harmadik alkalommal a Kaposvári Távfűtés Kanizsai utcai Fűtőműve is megnyitja kapuit. Az idei évben eltérünk az eddigi szokásoktól és már 10:00 órától lehetőséget biztosítunk látogatóinknak a fűtőműben zajló kulisszatitkok megtekintésére.

 

A Kaposvári Fűtőműben hő- és villamosenergia termelés is történik egyszerre. A termelt hővel, amelyet forróvizes kazánokkal és gázmotorokkal állítunk elő 7120 lakossági és 86 egyéb fogyasztót látunk el.

A látogatóink betekintést nyerhetnek a hőtermelés folyamatába, megismerkedhetnek a távfűtési rendszer technológiájával. Végig vezetjük Őket a fűtőművünkön, megmutatjuk működés közben kazánokat, a nyomásfokozást, a táp- (pót) víz előállítását, a vízkezelő rendszert, a használati melegvíz előállítást, a füstgáz elvezetést, a felügyeleti rendszert és a CNG töltőállomást is.

Az E.ON Energiatermelő Kft. kaposvári gázmotoros telephelyén 4 db 1160 kW-os Caterpillar gázmotor található, amelyek összesen 4,64 MW villamos- és kb. 6 MW hőteljesítményt képesek leadni, miközben részt vesznek a magyar villamos hálózat szabályozásában. Az érdeklődök betekintést nyerhetnek a gázmotoros erőmű működésébe, a gázmotor méreteibe, a gázmotorok működésének alapjaiba, megismerkedhetnek a hő- és villamosenergia termelés alapjaival és fontosságával. Bemutatásra kerül a teljes termelési folyamat a motoroktól a kéményekig, a generátortól a transzformátorig.

Várunk Mindenkit szeretettel! A rendezvényen csak regisztrált látogatók vehetnek részt.

 

A kaposvári helyszínre a https://eromuvekejszakaja.hu/jelentkezes/ oldalon lehet regisztrálni.