Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Tájékoztató a fűtés elszámolással kapcsolatban

2022-07-07

Tisztelt Felhasználóink!

A 2021-2022. évi fűtési időszak elszámolása 2022. július hónapban esedékes. A fentiek alapján július hónapban kettő számlát bocsátunk ki ügyfeleink részére.

Tájékoztatjuk, hogy (a 2014. január 1-jétől hatályba lépett) az egységes közszolgáltatói számlaképről szóló (2013. évi CLXXXVIII.) törvény rendelkezéseinek figyelembevételével a 2021-2022. évi fűtéselszámolásnál a következőképpen kívánunk eljárni.

Az első számla a július havi részszámlát tartalmazza. A második számlát 2022. július 13-a után bocsátjuk ki, mely csak a 2021-2022. évi fűtési időszakra vonatkozó elszámolást tartalmazza. Amennyiben ekkor egyenlege túlfizetést mutat, csoportos beszedés/átutalásos fizetés mód esetén a teljes összeget visszautaljuk számlájára, csekkes fizetés esetén a 3000 forintot meghaladó összeget- távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény rendelkezése alapján - a számla kibocsátásától számított 8 napon belül postai úton visszaküldjük.

A hődíj elszámolása a tényleges felhasználás alapján történik, az alábbiak szerint:

Az épületrész (lépcsőház) mérőjén mért hőmennyisége a felhasználási helyekre, felszerelt költségmegosztók alapján a költségmegosztó rendszer üzemeltetője által megadott adatok alapján kerül felosztásra, a felhasználói közösség kérésére és felelősségére. Amennyiben a felhasználási helyekre költségmegosztó nincs felszerelve, úgy a hőmennyiség a fűtött légtérfogat alapján kerül megosztásra.