Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Még energiahatékonyabb lesz a távhőrendszer Kaposváron

2017-07-28

Újabb fogyasztók csatlakoznak rá a jövőben a kaposvári távhőrendszerre. A bővülő felhasználói kör ellátásához a mostaninál több távvezetékre van szükség, ezért a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. Távfűtési Üzeme a következő időszakban további hálózatbővítési fejlesztési munkákat fog végezni.

Ezen munkálatok egyik helyszíne jelenleg az Ezredév utca is. Tizennyolc, új fogyasztót kapcsolnak be a távfűtésbe, többek között a színházat, az új sportcsarnokot, a kórház déli tömbjében lévő épületeket, a kormányhivatal épületeit. Az új fogyasztók ellátásához új távvezetékek épülnek a városban több helyszínen, most és a jövő évben.

A bővítés jelenlegi ütemében szeptember 10-ig a 2-es és a 22-es számú házak közötti szakaszon dolgoznak a szakemberek. A kivitelezés ideje alatt az utcában nem lehet parkolni, valamint behajtani is csak a kivitelezővel történő előzetes egyeztetés után lehetséges. A következő hetekben kezdődnek a Kovács-Sebestény Gyula utcában és a Fő u. 56. előtti vezeték szakasz építésének munkái is, itt biztosítják a közúti forgalmat, de korlátozásokra számítani lehet. A vezetékek építésének várható befejezési ideje ugyancsak szeptember 10.
A bővítési munkálatok mellett a régi hálózat rekonstrukciós munkáit is elvégzik, a régi távvezetékeket új, előreszigetelt távvezetékekkel váltják ki. A városban ennek keretében is már zajlanak ilyen munkák, amiket előre hoztak, hogy igazodni tudjanak a város más fejlesztési programjaihoz.

A távfűtés fejlesztése illeszkedik a város zöld stratégiai tervébe, melynek fontos eleme a környezetbarát, energia hatékony távhőszolgáltatás minél szélesebb körben való elterjesztése.

(Forrás: http://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2017/07/27/meg-energiahatekonyabb-lesz-a-tavhorendszer-kaposvaron.html)