Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Kaposvári Egyetem tájékoztatója a duális képzés lehetőségéről

2015-04-14

A Vagyonkezelő Zrt. 2015. január 21 - 2015. május 31-ig előzetes jelentkezést hirdet mindazok számára, akik a 2015. szeptemberben induló pénzügyi és számviteli alapképzésben részt kívánnak venni.

A képzési időszak kezdő időpontja 2015. szeptember 1., befejező időpontja 2019. január 30.

Jelentkezni a pap.henriette@kaposho.hu e-mail címen vagy a 82/510-355-as telefonszámon lehet.

A duális képzés a gyakorlatigényes alapképzési szakon folytatott képzés azon formája, amelyben a szakmailag minősített vállalatoknál folytatható gyakorlati képzések tantervi tartalmuknál, struktúrájuknál és a vállalatoknál töltendő, megnövelt óraszámuknál fogva növelik a hallgatók szakmai kompetenciáját, vállalati üzemeltetési ismereteit és vállalati kultúráját. 2015 szeptemberétől öt képzési területen (műszaki, informatika, agrár, természettudomány és gazdaságtudományok) indulnak el a duális képzési formájú szakok. A Kaposvári Egyetem agrár és gazdaságtudományok képzési területen indít duális képzési formában szakokat.

A duális képzés definícióját az Nftv. 108. § 1.a. bekezdése tartalmazza.

Eszerint:
"duális képzés: a műszaki, informatika, agrár, természettudomány vagy gazdaságtudományok képzési területen indított gyakorlatigényes alapképzési szakon, illetve e képzési területhez tartozó mesterképzési szakon folytatott képzés azon formája, amelyben a szak - képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően meghatározott, teljes idejű, a képzési időszakra, a képzés módszereire, a tanórára, a megszerzett tudás értékelésére egyedi rendelkezéseket tartalmazó - tanterve szerint a gyakorlati képzés a Duális Képzési Tanács által meghatározott keretek között, minősített szervezetnél folyik;"

A duális képzés tanterve a hagyományos képzéssel megegyezően 7 félév, amelyben a hallgatók tanévenként 26 hetet töltenek az intézményben, 22 hetet (december-január és május-július hónapokban, illetve augusztus egy részében) pedig a gyakorló helyen. A duális képzés részletes időterve az alábbi linkeken találhatók:

  • Az Agrár- és Környezettudományi Kar időterve: letöltés
  • A Gazdaságtudományi Kar képzéseinek időterve: letöltés

Egész évben, illetve az ennek során elvégzett munkáért a hallgatót díjazás illeti, melyet a fogadó vállalat fizet.

A duális képzéses formából mind a hallgató, mind a vállalat kötelezettség nélkül kiléphet, a munkaszerződés felmondására vonatkozó törvényi előírások szerint. Ebben az esetben a hallgató a „normál” nem duális formában folytathatja a szakon elkezdett tanulmányait.