Ugrás a fő tartalomra
Ide kattintva a Kapos Holding Zrt. elektronikus ügyfélszolgálati oldalán otthonról is kényelmesen intézheti ügyeit.

Primer energia átalakítási tényező

2012-11-09

Primer energia átalakítási tényező

e=0,972

2013 évre vonatkozóan a 2012 évi adatok alapján.


A Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. rendszereiben szolgáltatott távhő mint energiahordozó primerenergia-átalakítási tényezőinek értéke e = 1,26

A 20/2014. (III. 7.) BM rendelet több helyen módosította a 7/2006 (V. 24) TNM rendeletet, amely az épületek energetikai jellemzőinek meghatározását szabályozza. Ez alapján a 3. melléklet V. Energiahordozókra vonatkozó adatok fejezetben megváltoztak a távfűtésre vonatkozó primerenergia-átalakítási tényezők értékei. A konkrét értékek a kapcsolt hőtermelés mértékének és a hőtermelésben felhasznált energiahordozó jellegének figyelembe vételével adhatók meg.
A Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. rendszereiben szolgáltatott hő előállítását végző hőforrások a rendeleti felosztás szerinti fosszilis energiahordozókat használnak fel.

A rendelet ezen az energiaforrás-csoporton belül is két esetet különböztet meg. Abban az esetben, ha a távfűtési rendszer kapcsolt hőtermelésének mértéke eléri vagy meghaladja az 50%-ot, akkor a primerenergia-átalakítási tényező értéke e=0,83, amennyiben pedig alacsonyabb, mint 50%, akkor a tényező értéke e=1,26.

2014 évre vonatkozóan a 2013 évi adatok alapján.

Kaposvári Vagyonkezelő Zrt.
Távfűtési üzem